Kadonnutta arkkitehtuuria

Oman elämän arkkitehti – voiko oman kodin suunnitella itse?

Voiko oman kodin suunnitella, vai vaatiiko se jonkinlaisen koulutuksen? Mikäli on monia asiantuntijalähteitä ja varsin useita positiivisia kokemuksia uskominen, voi aivan tavallinenkin maallikko suunnitella oman kotinsa.

Jos siis olet aina haaveillut unelmiesi kodista etkä halua luottaa visiotasi kenenkään muun käsiin, voit napata ohjat omiin käsiisi ja tehdä unelmistasi totta. Näin saat suunniteltua juuri sellaisen kodin, josta olet aina unelmoinut. Mikään ei voi estää sinua eikä seisoa unelmiesi tiellä!

Luota ammattilaisiin

Tietenkään ei kannata yrittää suorittaa aivan koko talonrakennusprosessia itse, vaan luottaa joissakin asioissa ammattilaisen apuun. Jos siis haluat itse suunnitella oman kotisi, voit itse tehdä esimerkiksi alustavan suunnitelman ja siirtää sitten projektin ammattilaisinsinöörien käsiin, jotka osaavat asettaa niin peilit kuin ikkunatkin oikeaan kohtaan piirustustesi mukaisesti. Hyvä ajatus on myös kokeilla tehdä yhteistyötä ammattilaisten arkkitehtien kanssa niin, että itse kerrot tarkasti mitä kodiltasi toivot, ja ammattilainen piirtää sen toteutuksesi sopivaan muotoon. Voitte yhdessä pohdiskella joitakin ratkaisuja ja ammattilainen osaa sanoa lonkalta, jos suunnitelmassasi on jotakin perustavanlaatuista vikaa, jonka johdosta sen toteuttaminen ei tule olemaan mahdollista.

Mihin tahansa ratkaisuun päädytkin, on täysin mahdollista itse toimia arkkitehtina tai ainakin olla prosessissa mukana niin, että lopputuloksesta tulee varmasti itseä miellyttävä. Rohkaisemmekin siis punnitsemaan erilaisia vaihtoehtoja ja etsimään niistä itselle se sopivin. Lupaamme, ettet tule katumaan, sillä mikään ei voita sitä tunnetta kun olemien koti muuttuu todeksi!

Kommentit pois päältä artikkelissa Oman elämän arkkitehti – voiko oman kodin suunnitella itse?
ashe