Kadonnutta arkkitehtuuria

Toimitilan uudistaminen

Joskus tulee se aika, kun yrityksen toimitila ei ole enää ajankohtainen tai toimiva. Silloin on syytä miettiä toimitilan uudistamista. Arkkitehti voi auttaa suunnittelemaan ja toteuttamaan tilan siten, että se pystyy tarjoamaan kaiken, mitä yritys toimitilaltaan tarvitsee. Yrityksen toimitilan muutosta ei kannata toteuttaa ilman ammattilaisen apua, sillä se ei todennäköisesti onnistu. Ammattitaitoinen arkkitehti on tärkeässä asemassa siinä suhteessa, että pienestäkin tilasta voidaan saada toimiva työtila monelle henkilölle. Yrityksen ei siis missään nimessä tarvitse harkita toimitilojensa muuttamista muualle, jos työntekijöiden määrä lisääntyy. Kun tiloja muokataan hieman eri tavalla, voi niistä saada todella toimivat.

Jos tilassa tehdään suuria muutoksia, täytyy kustannukset laskea yrityksen budjettiin. Toki yrityksen on mahdollista hakea yrityslainaa, jotta muutokset voi toteuttaa. Lainahakemuksen tekeminen käy nykyään näppärästi netissä ja lainapäätöksen saa monesti jopa heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Kun rahoitus on kunnossa, on aika siirtyä tositoimiin. On kuitenkin syytä huomioida, että rakennus- ja remonttihommissa budjetti saattaa venyä suuntaan tai toiseen. Yleensä yllätyksiä tulee vastaan matkan varrella ja budjettiin joutuu lisäämään rahaa. Näihin ylimääräisiin menoihin on syytä varautua.

Mitä muutosprojekti sisältää?

Yrityksen toimitilan muutosprojekti voidaan jakaa karkeasti viiteen osaan. Ensimmäisenä suoritetaan alkukartoitus. Sen aikana käydään läpi, millaisia muutoksia tiloihin haetaan. Sen jälkeen arkkitehti aloittaa työnsä suunnittelemalla uutta tilaa ja sinne tulevia erikoisuuksia. Kun suunnitelmat on tehty, aloitetaan muutosten toteuttaminen ja viimeistely. Kun uudet tilat ovat kokonaisuudessaan valmiit, on aika siirtyä toteutusten seurantaan. Seurannan tarkoituksena on nähdä, kuinka hyvin suunnitelmat ovat toteutuneet ja onko kyseinen tila sopiva yrityksen käyttötarkoitukseen. Jos tilalle täytyy vielä tehdä lisää muutoksia, sekin onnistuu.

Yritys haluaa yleensä ulkoistaa myös muunkin kuin suunnittelun. Ammattimaiset rakentajat osaavat hoitaa työt arkkitehdin suunnitelmien mukaan siten, että toteutunut työ vastaa suunnitelmaa. Kaikki ammattilaiset kannattaa kilpailuttaa ennen kuin tekee sopimuksen minkään yrityksen kanssa. Niin rakentajissa kuin arkkitehdeissä on eroja hinnoittelun suhteen. On siis tärkeää löytää sellaiset tekijät, jotka pystyvät tarjoamaan laatua hyvään hintaan.

Kommentit pois päältä artikkelissa Toimitilan uudistaminen
ashe