Kadonnutta arkkitehtuuria

Hamppu- ja juuttimatot korostavat skandinaavista arkkitehtuuria

Skandinaavinen arkkitehtuuri on eleettömän näyttävää ja siinä korostuu hyvin tuttu fraasi “Vähemmän on enemmän”. Skandinaaviseen arkkitehtuuriin sopivat hyvin hamppu- ja juuttimatot, jotka istuvat suoraviivaiseen tyyliin kuin nenä päähän. Esittelemme tässä artikkelissa esimerkin skandinaavisen arkkitehtuurin kulta-ajasta ja kerromme, mistä löydät näppärästi hamppu- ja juuttimattoja korostamaan skandinaavisen kotisi harmoniaa ja eleetöntä tyylikkyyttä.

Skandinaavisen arkkitehtuurin kulta-aika Suomessa

Monen mielestä 1950-luku oli suomalaisen ja skandinaavisen arkkitehtuurin kulta-aikaa. Alvar Aalto oli tuolloin maamme johtava arkkitehti, joka oli juuri vakiinnuttanut asemansa kotimaisen arkkitehtuurin huipulla. Aallon voidaankin katsoa muokanneen runsaasti 1950-luvun ajankuvaa, sillä hänen käsialaansa ovat monet ajan rakennukset sekä ympäristökokonaisuudet. Alvar Aalto voitti aikoinaan useita arkkitehtuurikilpailuja, minkä ansiosta hän pääsi suunnittelemaan monia tärkeitä rakennuksia. Muita tunnettuja suomalaisia arkkitehtejä ovat olleet muun muassa Eero Saarinen, Eliel Saarinen, Reima Pietilä ja Carl Ludvig Engel. Heistä jokainen on jättänyt oman persoonallisen jälkensä suomalaiseen arkkitehtuuriin.

Hamppu- ja juuttimatot skandinaaviseen kotiin näppärästi netistä

Laadukkaat ja luonnonmukaiset hamppu- ja juuttimatot ovat oivallinen lisä skandinaavisen kodin sisustukseen. Niitä ei kuitenkaan välttämättä löydy ihan joka kaupasta – ei ainakaan kovin laadukkaina versioina. Suosittelemmekin, että hankit laadukkaat hamppu- ja juuttimatot näppärästi netistä. Tilaa laadukas juuttimatto Trendcarpetilta. Samasta verkkokaupasta löydät myös hamppumattoja. Julkkiksista esimerkiksi Sara Siepin tiedetään suosivan boheemia sisustusta, johon hamppu- ja juuttimatot sopivat myös erityisen hyvin.

Tilaaminen on helppoa ja jos teet tilauksesi kello 16.00 mennessä, postitetaan tilaamasi tuotteet jo saman päivän aikana. Toimitus ja tuotteiden palautus on sinulle ilmaista. Hamppu- ja juuttimatot on valmistettu kasvikuiduista ja niiden ulkonäkö muistuttaa erehdyttävästi toisiaan. Molemmat vaihtoehdot ovat erityisen kestäviä sekä vahvoja. Kestävyys ja vahvuus onkin monen kasvikuidun suuri etu. Lisäksi nämä matot ovat erityisen ekologisia valintoja, koska niiden valmistamiseen on käytetty puhtaita luonnonmateriaaleja. Luonnollisuus näkyy myös mattojen ulkonäössä. Näillä matoilla tuotkin skandinaaviseen kotiisi ripauksen juuri nyt niin kovin trendikästä luonnollisuutta.

Hamppu- ja juuttimatoista löytyy hyvin monenlaisia eri ilmeitä ja osa verkkokaupan matoista on värjättyjä. Juuttimattoja löytyy myös pyöreinä. Näille matoille on ominaista tietynlainen viimeistelemättömyys ja rustiikkimainen ulkonäkö. Jos siis etsit mattoa, joka näyttää eloisalta eikä suoraan tehtaasta tulleelta teolliselta matolta, kannattaa ehdottomasti harkita kotiin hamppu- ja juuttimattoja. Nämä matot toimivat erityisen hyvin myös lemmikki- ja lapsiperheissä kestävyytensä ansiosta.

Kommentit pois päältä artikkelissa Hamppu- ja juuttimatot korostavat skandinaavista arkkitehtuuria
ashe