Kadonnutta arkkitehtuuria

Näin korostat näyttävää arkkitehtuuria kylpyhuoneessa


Vaikka nyt erityisen näkyvästi pinnalla on minimalistinen arkkitehtuuri ja sen rinnalla pelkistetty skandinaavinen sisustus ilman turhaa krumeluuria, on siellä täällä onneksi nähtävillä myös muunlaisia ratkaisuja. Etenkin vanhemmissa rakennuksissa näkee huomattavasti näyttävämpää ja rohkeampaa arkkitehtuuria, jota kannattaa ehdottomasti korostaa, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus.

Jos oma koti sattuu sijaitsemaan vaikkapa vanhassa arvoasunnossa, jossa on korkea ja kaareva katto, näyttäviä holvikaaria, mielenkiintoisia yksityiskohtia ja menneiden aikojen materiaalivalintoja, on usein kaikkein tyylikkäin ratkaisu niiden korostaminen häivyttämisen sijaan. Tämän hetken trendikkäimmät kylpyhuoneet eivät välttämättä sovellu tällaiseen tilaan parhaimmalla mahdollisella tavalla. Usein menneiden vuosikymmenten arkkitehtuuri huokuu arvokkuutta, jollaista ei enää nykypäivänä voida helposti saavuttaa. Jos edessä on siis kokonaisvaltainen kylpyhuoneremontti tai jos aikoo muuten vaan suorittaa pieniä tuunauksia kylpyhuoneeseensa, kannattaa valinnoissa kiinnittää huomiota seikkoihin, jotka korostavat jo ennestään upeita puitteita.

Seuraavaksi esittelemme muutamia kylpyhuoneratkaisuja, joiden avulla mielenkiintoiset kylpyhuonetilat muuttuvat hetkessä ylelliseksi ja persoonalliseksi keitaaksi. Rohkea valaisin katseenkiinnittäjänä

Kylpyhuoneissa etenkin meillä Suomessa näkee harvemmin näyttäviä valaisimia, vaikka usein niiden avulla voidaan luoda haastaviinkin tiloihin upeaa tunnelmaa. Jos kylpyhuoneessa on suuret ikkunat ja se on siksi riittävän valoisa, ei tilaan välttämättä tarvitse mitään yksinkertaista lamppua kummempaa. Mikäli omassa kylpyhuoneessa on kuitenkin riittävästi korkeutta ja väljyyttä ja oma rohkeus riittää, voi kylpyhuoneeseen harkita suurta ja dramaattista valaisinta. Voisiko kyseeseen tulla jopa taatusti hämmästystä herättävä kristallikruunu?


==Laadukkaat ja persoonalliset kalusteet lisäävät persoonallisuutta==

Jos arkkitehtuuri edustaa vanhempaa tyylisuuntausta ja kylpyhuoneessa näkyvä muotoilu on persoonallista, kannattaa sitä ehdottomasti korostaa myös hankkimalla tilaan persoonallisia ja laadukkaita kalusteita tusinakalusteiden sijaan. Tähän tarkoitukseen esimerkiksi sivustolta https://rorfokus.fi/ löytyy kauniita tarvikkeita kylpyhuoneen kalustukseen.] Muun muassa upeasti muotoillut hanat ja kauniit pesualtaat ovat yksityiskohtia, jotka eivät taatusti jää keneltäkään huomaamatta.

Mikäli omaa silmää suinkin miellyttää, voi hanoihin ja suihkukalusteisiin valita rohkeasti rohkeitakin metallinsävyjä. Kullan ja messingin sävyt ovat upeita vaihtoehtoja, jotka ovat viime aikoina olleet hyvin kysyttyjä.

Käytä kalusteiden asettelussa luovuuttaMikäli edessä on suurempi remontti, on pelivaraa kylpyhuoneen suunnitteluun enemmän. Jos oma kylpyhuone on riittävän tilava, kannattaa se valjastaa käyttöön mahdollisimman luovalla tavalla. Suurta tilaa voi halutessaan jakaa esimerkiksi upealla kattoon tai puoliväliin asti nousevalla mosaiikkiseinällä yksityisyyden lisäämiseksi tai vaikkapa suurilla kasveilla, jotka antavat tilaan tropiikin tuntua.Suihkukaapin tai kylpyammeen ei aina tarvitse olla seinää vasten tai nurkassa, vaan sen voi mahdollisuuksien mukaan sijoittaa hyvin myös vaikkapa keskelle kylpyhuonetta. Kylpeminen huoneen keskipisteenä toimivassa ylellisessä ammeessa herättää kenessä tahansa majesteettisia tuntemuksia!

Kommentit pois päältä artikkelissa Näin korostat näyttävää arkkitehtuuria kylpyhuoneessa
ashe